Sendra, a spanyol csizma

Aki azt hinné, hogy a Vadnyugat ma már csak történelem, az nagyon nagyot téved. Ha azt mondjuk: velünk élő történelem, talán már közelebb járunk az igazsághoz.
Igaz, a tárgyak és szokások, melyek oly jellemzők e világra és korra, a 19. század közepén élték fénykorukat, mégis lehetett bennük valami maradandó és örök, ha egy részük még ma is szerves részét képezi mindennapjainknak.
 


Szerencsére a vadnyugati szemléletet és tárgykultúrát voltak, akik nem engedték kihalni – ezeknek a hagyományoknak lelkes ápolója a Sendra cég, mely már 1913 óta írja tovább a western csizmák történetét egészen a mai időkig.

Mint azt már több cikkünkben is érintettük, a cowboy-életmód számos gyökérből táplálkozott, melyek közül az egyik legjelentősebbet a spanyol eredetű vaquero-k (- marhapásztorok) adták.
Így talán már nem is olyan meglepő, hogy az egyik legnagyobb és legjobb minőséget képviselő western és egyéb csizmákat is gyártó cége: a Sendra Spanyolországban található.

 

A céget tehát majd’ 100 évvel ezelőtt Andrés Sendra alapította, aki egy spanyol cserzővarga fiaként már jól ismerte a bőr kikészítésének titkait.
A csizmakészítés ötlete egy Egyesült Államokban tett utazás alkalmával született, ahol Sendrát elbűvölte a tipikus cowboy csizmák világa.
Hazatérve létre is hozta Almansa-ban kis vállalkozását, melynek kézzel megmunkált termékei között kiváló minőségű lovagló és hegyi csizmákat találhatott az, aki abban az időben kényelmes és a hidegtől is jól védő lábbelit keresett magának.

A vállalat több évtizedes folyamatos fejlesztési munkája meg is hozta az eredményt a Sendra családnak, akik még a mai napig is tulajdonosai a cégnek.
1962-ben csizmáikkal beléptek az amerikai piacra, ami azóta is a legnagyobb felvevője a termékeiknek.
Az eleinte főleg munkához hordott csizmák amellett, hogy megőrizték a cowboy-design hagyományait, olyan új elemekkel is gazdagodtak, melyek mindig lépést tartottak az aktuális trendekkel.
Így született meg például a motoros csizmák vagy az utcai csizmák, úgynevezett urban boot-ok formája is.
 


Tudtad?
… hogy minden egyes Sendra csizma elkészítése 250 lépésből áll, és hogy a munkafolyamatok 90%-át még ma is kézzel végzik?

Ennek a kézi munkának az utolérhetetlen minősége, valamint a gyár csaknem 100 éves tapasztalata az, ami a Sendra termékek strapabíróságát, kényelmét és egyedülálló megjelenését garantálja.
Illetve még valami: a cég „Goodyear welt”-nek nevezett dupla ráma varrás technikája, ami az alkotó részek még masszívabb összedolgozását lehetővé teszi.


Persze a gyártási technológia még nem lenne elegendő – a megfelelő alapanyag kiválasztása talán ugyanilyen fontos a sikerhez.
A legismertebb marhabőrtől kezdve az egzotikus piton és krokodil bőrig mindent megtalálunk a kínálatban.


Tudtad?
Bár a Sendra cég termékei közül kétségtelenül a cowboy csizmák a legkeresettebbek, azonban ha a többi fajta is érdekel minket, összesen 10 000 design közül választhatunk.

A Sendra termékei 7 fő csoportra oszthatók:
-    Classic: hegyes orrukkal, koptatott bőr anyagukkal és organikus mintáikkal a hagyományos cowboy csizmák megtestesítői.


-    Biker: motoros design fekete és barna színben, szegecsekkel és csatokkal díszítve.


-    Fashion: formaviláguk a régi cowboy csizmákéra hajaz, de új stíluselemeket, színeket és alapanyagokat használ.


-    Moccasins: Észak Amerika őslakosainak klasszikus mokaszin lábbelijeinek piton bőrből készült változatai bőrszalagokkal és perforált bőrfelületekkel díszítve.


-    Accessories: övek, kalapok, tárcák, sarkantyúk és minden egyéb kiegészítő – csakhogy teljesen hiteles legyen az összkép!Ilyen kínálat mellett ki csodálkozna azon, hogy a Sendra cég a világ legnagyobb divatmárkáival – Chanel, Donna Karan, Swarovski, Dior – dolgozott már együtt?
Ráadásul, olyan hírességek is viselik a Sendra termékeit, mint Antonio Banderas, Madonna vagy David Beckham.

Ha úgy gondolod, Te is szívesen beállnál a Sendra csizmák tulajdonosainak sorába, van egy jó hírünk számodra: nálunk – a Wild West üzletében – megtalálod őket.
Ha elolvastad a cikkünket, talán magyaráznunk sem kell, hogy mi miért ennek a nagy múltú márkának a forgalmazása mellett döntöttünk.

Hogy kiválaszthasd a saját egyéniségedhez illő csizmát, már csak el kell látogatnod hozzánk.
A gazdag kínálatot ismerve a döntés lehet, hogy nem lesz egyszerű, de hogy büszke leszel az eredményre, abban biztos lehetsz.

Nézz be hozzánk, amint teheted!

 
 

Wild West Store

Üdvözlünk a fiatalosan vagány és egyben klasszikusan elegáns divat világában.Hogy nálunk jársz, az biztosan nem véletlen. Vagy már ismered a western divatot, és így jó ismerősként, barátunkként tértél be hozzánk, vagy még csak ízlelgeted azt a különleges érzést, amelyet a nálunk található termékek biztosíthatnak számodra.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Most 5.000 Ft-ot, vagy 10% kedvezményt ér, ha feliratkozol hírlevelünkre!Csizma vásárlás esetén 5.000 Ft kedvezményt adunk a termék árából (1 kupon 1 pár csizma vásárlására váltható be). Ruházati termék esetén 10% kedvezményt adunk a termékek árából (kalapokra és kiegészítőkre nem vonatkozik). Hírlevelünkre való feliratkozáskor emailben elküldünk Neked egy linket, melyre kattintva letöltheted utalványodat.

FELIRATKOZOM

5000 Ft-ot ér,
ha feliratkozol